Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το άλογο του πολέμου



Το άλογο του
     πολέμου.....(ταινία)




Σκηνοθεσία
Παραγωγή
Σενάριο
Ρίτσαρντ Κέρτις
Λι Χολ
(σενάριο)
Μάικλ Μόρπουγκο
(βιβλίο)
Πρωταγωνιστές
Τζέρεμι Ιρβάιν
Έμιλι Γουάτσον
Πίτερ Μούλαν
Ντέιβιντ Θιούλις
Μπένεντικτ Κάμπερμπατς


Στο Ντέβον της Αγγλίας, λίγο πριν το ξέσπασμα του Α΄ Παγκόσμιου πολέμου , ο νεαρός Άλμπερτ Νάρακοτ παρακολουθεί τη γέννηση ενός αλόγου. Λίγους μήνες αργότερα, ο πατέρας του αγοράζει το άλογο. Η μητέρα του είναι σίγουρη ότι το άλογο, που ο Άλμπερτ ονόμασε Τζόι, θα τους φαλιρίσει οικονομικά. Αλλά ο Άλμπερτ υπόσχεται να τον εκπαιδεύσει ώστε να μπορεί να βοηθάει στις δουλειές. Με τον καιρό ο Άλμπερτ δένεται με τον Τζόι. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν ο πατέρας του θα αναγκαστεί να πουλήσει τον Τζόι στο βρετανικό ιππικό. Για τα επόμενα τέσσερα ο Χρόνια, ο Τζόι θα βρίσκεται στο μέτωπο του πολέμου και θα περνάει το χρόνο του με ένα ζευγάρι Γερμανών , έναν Γάλλο αγρότη και την εγγονή του και τέλος με έναν ευγενικό Γερμανό στρατιώτη.
Κάποια στιγμή ο Άλμπερτ αναγκάζεται να πάει στον στρατό καθώς έχει πια ενηλικιωθεί .Μέσα του όμως έχει μια κρυφή ελπίδα πως ίσως εκεί βρει τον Τζόι τον παντοτινό του φίλο και αγαπημένο του άλογο.
Δυστυχώς  όμως και αφού τα χρόνια περνούν ο Άλμπερτ  σε έναν πόλεμο τραυματίζεται και ο τραυματισμός του γίνετε ευκαιρία για να συναντήσει τον καλό του φίλο Τζόι .
Πηγή: Βικιπαίδεια


Γεωργία Π.ΣΤ'1

Δεν υπάρχουν σχόλια: