Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

6 Μάρτη Σχολικός Εκφοβισμός στο σχολείο μας



                      ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ




            Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα κατά στης σχολικής βίας. Γι’ αυτό το λόγο, την περασμένη εβδομάδα στο σχολείο μας, τα παιδιά της Δ’ και Ε’ τάξης, με τους υπεύθυνους δασκάλους τους, μας παρουσίασαν μια εργασία μα θέμα «ενδοσχολική βία και σχολικός εκφοβισμός».
          Τα παιδιά μας είπαν τις ιδέες τους και μας έδωσαν κάποια παραδείγματα βίας που συμβαίνουν συχνά στα σχολεία, όπως: βρισιές, σωματική βία, υποτιμητικά λόγια, συναισθηματική βία, κλοπές ή ζημιές προσωπικών αντικειμένων, διάδοση ψεύτικων φημών για κάποιο παιδί κλπ. Τα κρούσματα βίας μέσα στο σχολείο και η παρενόχληση μεταξύ μαθητών αυξάνονται διαρκώς.
          Στη συνέχεια τα παιδιά μας διάβασαν μερικά παραδείγματα για να ξεχωρίσουμε το τυχαίο γεγονός από τον εκφοβισμό. 
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Η Ζωή δεν συμπαθεί την Ελένη και γι’αυτό σε όλο το μάθημα της πετάει χαρτάκια. Στη Ζωή αρέσει να βλέπει την Ελένη να ενοχλείται.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Απλή σύγκρουση ή εκφοβισμός;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εκφοβισμός.
          Η παρουσίαση των παιδιών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που δέχονται εκφοβισμό, δεν θα πρέπει να διστάζουν να μιλήσουν γι’αυτό το θέμα σε δασκάλους και σε γονείς. Όσο για τα παιδιά που εκφοβίζουν, αυτά θα πρέπει να είναι υπό την επίβλεψη των δασκάλων και των γονιών τους.
          Αυτός ο κόπος που έκαναν τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους είναι αξιέπαινος και έδωσε την ευκαιρία σε όλους μας να προβληματιστούμε. Μπράβο παιδιά!!


         
                                                         ΙΩΑΝΝΑ Ρ. [ ΣΤ2 ]

Ακόμη τα πιδιά παρουσίασαν τα αποτελέσματα ενός ερωτηματολογίου που ετοίμασαν και μοίρασαν στα παιδιά του σχολείου μας.


















Τέλος όλοι οι μαθητές που πήραμε μέρος αφήσαμε το αποτύπωμα μας στις αφίσες που αναρτήσαμε στο χώρο του σχολείου,ζωγραφίσαμε,γράψαμε συνθήματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: