Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ζωγραφίζω με τον Kandinsky

Οι μαθητές του Δ΄3 τμήματος του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα τους κυρία Κωνσταντίνα κατά τη διάρκεια του μαθήματος των εικαστικών γνωρίζουν τον αγαπημένο μας ζωγράφο Kandinsky χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους ,τις γνώσεις τους  και να το αποτέλεσμα.Αφού γνώρισαν το ζωγράφο ,τις τεχνικές του ,σε πιο ρεύμα ανήκει στη συνέχεια ζωγράφισαν τα δικά τους έργα τα οποία παρουσίασαν στους υπόλοοιπους μαθητές του σχολείου μας


 Καντίνσκι, Βασίλι, Ρωσικά σε πλήρη VASILY Βασίλιεβιτς Καντίνσκι (γεν. 4 Δεκεμβρίου [16 Δεκεμβρίου, New Style], 1866, Μόσχα, Ρωσία -.. Δ 13 Δεκ. 1944, Neuilly-sur-Seine, Γαλλία), ρωσικής καταγωγής καλλιτέχνης, ένας από τους πρώτους δημιουργούς της καθαρής straction ab στη σύγχρονη ζωγραφική. Μετά την επιτυχή avant-garde εκθέσεις, ίδρυσε την επιρροή Μόναχο ομάδα Der Blaue Reiter (Ο Γαλάζιος Καβαλάρης? 1911-1914) και άρχισε εντελώς αφηρημένη ζωγραφική.

Καντίνσκι, ο ίδιος ένας ολοκληρωμένος μουσικός, είπε κάποτε χρώμα είναι το πληκτρολόγιο, τα μάτια είναι οι αρμονίες, η ψυχή είναι το πιάνο με πολλές χορδές. Ο καλλιτέχνης είναι το χέρι που παίζει, αγγίζοντας ένα κλειδί ή ένα άλλο, για να προκαλέσει δονήσεις στην ψυχή. Η ιδέα ότι το χρώμα και η μουσική αρμονία συνδέονται έχει μια μακρά ιστορία, ενδιαφέρουσα επιστήμονες, όπως ο Sir Isaac Newton. Καντίνσκι χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί σε μια άκρως θεωρητική τρόπο που συνδέει τον τόνο με χροιά (χαρακτήρας του ήχου), απόχρωση με πίσσα, και κορεσμό με την ένταση του ήχου. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι όταν είδε το χρώμα άκουγε μουσική.








Δεν υπάρχουν σχόλια: