Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Ένας γορίλας ήρωας             Ένας γορίλας ήρωας         Στο ζωολογικό κήπο του Σικάγου(Βόρεια Αμερική)ένα παιδί φεύγει από τη μαμά του       και τρέχει προς τους γορίλες.
       Καθώςτους βλέπει ανεβαίνει τα κάγκελα και πέφτει 6μ.κάτω,στη φωλιά τους.
       Στη φωλιά 7 γορίλες,όλα τα μάτια πάνω του.

Χτύπησε το παιδάκι στο κεφάλι και έμεινε αναίσθητο, στο έλεος των κτηνών. Πανικός στον κήπο, φωνές, σειρήνες, πυροσβέστες, ασθενοφόρα! Η μητέρα του παιδιού πανικόβλητη και φοβισμένη για την τύχη του παιδιού της ζητά  βοήθεια. Εσπευσαν οι άνθρωποι, αλλά δεν χρειάστηκαν τα μέσα. Γιατί προηγουμένως είχε σπεύσει η Μπίντι: έσκυψε πάνω από το τραυματισμένο παιδί, το πήρε απαλά στην αγκαλιά της, το χάιδεψε τρυφερά και με μεγάλη προσοχή το μετέφερε μακριά από τους άλλους γορίλες συγκατοίκους της ­ πού ξέρεις καμιά φορά ­ και το απέθεσε σαν να ήταν από πορσελάνη μπροστά στην είσοδο του κλουβιού, στην πόρτα από όπου μπαίνουν συνήθως οι άνθρωποι - φύλακες, σαν να τους παρέδιδε τον λιλιπούτειο τραυματία για να τον φροντίσουν. Ολη αυτή την ώρα η κορούλα της η Κούλα παρακολουθούσε τα πάντα, γαντζωμένη ως συνήθως στην πλάτη της.
Ετσι σώθηκε όχι μόνο το αγόρι αλλά και η αξιοπρέπεια του ζώου, που έγινε βέβαια διάσημο μέσω εφημερίδων, περιοδικών, αλλά κυρίως καναλιών.

  Ελένη  Α.Στ'1

Πηγή Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: