Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Όλιβερ Τουίστ

Αυτό το βιβλίο μας μιλάει για τον Όλιβερ Τουίστ,ένα παιδί που τον έδιωξαν από το ορφανοτροφείο επειδή ήθεε και άλλο πιάτο.Έπειτα τον πούλησαν και τον πήρε ένας νεκροθάφτης που το κλείδωσε στο υπόγειο.,ο Όλιβερ δραπέτευσε και πήγε στο Λονδίνο.Εκεί συνάαντησε μια συμμορία κλεφτών.Ο αρχηγός ήταν ένας γέρος που εκμεταλευόταν τα παιδιά.Όμως επειδή δε συμπαθούσαν τονΌλιβερείπαν ότι είναι κλέφτης και κατηγορήθηκε γι αυτό ένας πλούσιος όπου τον υπερασπίστηκε και ανακάλυψε ότι ήταν ο εγγονός του.

 Ένα διαχρονικό βιβλίο που διάβασε στις διακοπές και μου άεσε πάραπολύ.
            Στάθης Στ΄1



Λίγα λόγια για το έργο.
Το "Όλιβερ Τουίστ" είναι το δεύτερο μυθιστόρημα που έγραψε ο Άγγλος μυθιστορογράφος Κάρολος Ντίκενς..Το έργο εκδόθηκε το 1838  και είναι το πρώτο μυθιστόρημα που γράφτηκε στην αγγλική γλώσσα έχοντας ως πρωταγωνιστή ένα παιδί.
"Με τις περιπέτειες και τη δυστυχισμένη ζωή του μικρού Όλιβερ", έγραψε κάποτε ο Κάρολος Ντίκενς, "θέλησα ν' αποδείξω ότι το πνεύμα του καλού καταφέρνει πάντα να υπερνικά κάθε αντίξοη περίσταση και τελικά να θριαμβεύει". Αυτό που επιδίωξε ο μεγάλος Άγγλος συγγραφέας το κατάφερε. Δημιούργησε ένα έργο, γεμάτο ανθρωπιά, χιούμορ και πάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: