Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Προτάσεις βιβλίων για παιδιά!!

 
                                          Φραντζέσκα
     Η Φρανζέσκα,ένα ταλαιπωρημένο και δυνατό κορίτσι,μαζί με ένα μαγικό παιδί,τον Κενάν,έχουν ζήσει και δει  το χάρο στα μάτια τους.
   Μένοντας από μικρή ηλικία ορφανή έφυγε από τα μέρη της παίρνοντας τον Κενάν για συντροφιά και μεταναστεύουν στην Σμύρνη.
  Θέλοντας να μοιραστεί τη θλιβερή ιστορία της ζωής της,με τη Βιργινία,τη γιαγιά της Δανάης και της Κλειώς,δύο νεαρών κοριτσιών που την έχουν πάρει με κακό μάτι,η ζωή της καλυτερεύει.
  Θα καταφέρει όμως να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες,που βρίσκονται μπροστά της και να συνεχίσει να προσπαθεί να βοηθάει τον Κενάν να βρει τη φωνή του και να ξεπεράσει το σοκ που έπαθε μικρός;

Συγγραφέας:Κυρίτση Ιωάννα

       Βιβλιοπαρουσίαση :Μαρία Ουζ.Στ'2






Ένα  βιβλίο που διάβασε ο μαθητής Στάθης Τσ.Στ'2 και μας προτείνει να το διαβάσουμε.


 Συγγραφέας:Έκτορ Μαλό


                                Χωρίς Οικογένεια
 Ο μικρός Ρεμί μαθαίνει στα οχτώ του χρόνια πως είναι ορφανός από μάνα και πατέρα.Ζούσε όμως με την θετή του μητέρα την κυρία Μπαρμπένερ.
Μια μέρα ήρθε ένας άνθρωπος από το Παρίσι και είπε στην κυρία Μπαρμπένερ πως ο άντρας της ο Ζερόμ είχε πέσει από την στέγη ενός σπιτιού την ώρα που δούλευε και πως τώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο.Ο Ζερόμ δεν μπορούσε πια να δουλέψει και να τους στέλνει χρήματα.
Έτσι αναγκάστηκαν να πουλήσουν την αγελάδα τους για να μπορέσουν να ζήσουν
.Μερικές μέρες αργότερα ήρθε και ο θετός του πατέρας ο Ζερόμ ο οποίος του είπε πως πρέπει να πάει να δουλέψει για να ζήσουν.
Έτσι την επόμενη μέρα τον πήρε μαζί του στο καφενείο και τον έδωσε στον κύριο Βιταλί για να δουλεύει γι αυτόν.Ο κύριος Βιταλί έδινε παραστάσεις μαζί με τρεις σκύλους και μια μαιμού που έκαναν ακροβατικά.
Ο Ρεμί ταξίδεψε σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας όπου έδωσε πολλές παραστάσεις βγάζοντας χρήματα και γνωρίζοντας πολλούς φίλους.Ταξίδεψε ως την Αγγλία γαι να βρει την πραγματικά του οικογένεια αλλά τελικά έμαθε πως βρισκόταν στη γαλλία.
Έτσι γύρισε πίσω στη Γαλλία και έζησε με την πραγματική του οικογένεια και την θετή του μητέρα την κυρία Μπαρμπένερ.

                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια: