Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κατασκευές για μικρούς και μεγάλους καλλιτέχνες!


Δεντράκι από χάρτινες κορδέλες
Θα χρειαστείτε:
  • Χρωματιστό χαρτί διπλής όψεως (να έχει διαφορετικό χρώμα μέσα και έξω) αν δεν έχει ζωγραφίστε το
  • Ψαλίδι, Κόλλα
  • Καλαμάκι ή ξυλάκι από γλειφιτζούρι
  • Κορδέλα
  • Χρυσό χαρτί  η με γκλίτερ
Φτιάξτε το:
  1. Κόψτε 8 λωρίδες από το δίχρωμο χαρτί, 2,5 εκατοστά φαρδύ. Κόψτε τις λωρίδες σε ανά δύο ίσες σε μήκος. Κάθε ζευγάρι να είναι λίγο μικρότερο από το προηγούμενο. Τυλίξτε κάθε λωρίδα γύρω από ένα μολύβι ώστε να «γυρίζουν» στις άκρες . 
  2. Χρησιμοποιήστε λίγη κόλλα ή σελλοτέιπ διπλής όψεως για να κολλήσετε τις λωρίδες επάνω στο ξυλάκι ή το καλαμάκι. Θα ξεκινήσετε κολλώντας τις μακρύτερες λωρίδες κάτω κάτω και αφήνοντας περίπου 2,5 εκατοστά θα κολλάτε τις μικρότερες, όπως βλέπετε στη φωτογραφία. 
  3. Κάντε μία τρύπα στο επάνω μέρος του δένδρου και περάστε μία κορδελίτσα για να το κρεμάσετε.
  4. Κόψτε ένα αστεράκι από χρυσό χαρτί και κολλήστε το στην κορυφή του  δένδρου. 

     Στολίδια σε σχήμα λαχταριστών μπισκότων
    Χρησιμοποιήστε ανοξείδωτες μικρές φόρμες για μπισκότα (κουπ πατ) ούτως ώστε να δώσετε το σχήμα που θέλετε στα στολίδια. Επιλέξτε έγχρωμες φωτογραφίες ή χαρτιά με διάφορα prints  και τοποθετήστε πάνω σε σκληρό χαρτόνι. Με τη βοήθεια της φόρμας κόψτε περιμετρικά. Απλώστε διάφανη κόλλα χειροτεχνίας κατά μήκος του εσωτερικού της φόρμας, σπρώξτε στο εσωτερικό της φόρμας το χαρτί και αφήστε το να κολλήσει.
    Τέλος, αν θέλετε να κρεμιέται το στολίδι, περάστε μια λεπτή κορδέλα μέσα από μια βελόνα με την οποία θα τρυπήσετε το πάνω μέρος της φόρμας, ανάμεσα στη φόρμα και το χαρτί. Περάστε την κορδέλα και αν θέλετε βάλτε μικρές χάντρες στο τελείωμα της  κλωστής.
    Ελένη Γ., Στ2 

Δεν υπάρχουν σχόλια: