Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Παραδόσεις νεκρών σε άλλες θρησκείες

                                               Χριστιανισμός
                                         Ορθόδοξοι-Καθολικοί

Στον χριστιανισμό όταν κάποιος πεθαίνει γίνεται κηδεία.Κατά τη διάρκεια της κηδείας όλοι προσεύχονται για την ψυχή του ανθρώπου να βρει ηρεμία και γαλήνη.Μετά την κηδεία δίνουν κόλλυβα,μόλις μοιράσουν τα κόλλυβα θα θάψουν τον νεκρό.Ύστερα πηγαίνουν στον τάφο του νεκρού λουλούδια για να μην μοιράζει το αίμα.Άμα ο νεκρός είναι κοντινός σου συγγενείς απαγορεύεται να χορέψεις για 40 ημέρες.
                                                   
                                                 Ισλαμισμός

Στον ισλαμισμό όταν κάποιος πεθαίνει τυλίγουν τον νεκρό με ένα σεντόνι μόνο το πρόσωπο δεν τυλίγουν.Μετά πάνε τον νεκρό στον ιμάμη να διαβάσει κάποια λόγια από το κοράνι.Ύστερα θάβουν τον νεκρό.

                                                 Ινδουισμός

Στον Ινδουισμό όταν πεθαίνει κάποιος τον καίνε.Οι πλούσιοι μόλις καεί ο νεκρός παίρνουν την τάφρο του και την φυλάνε.Οι  φτωχοί επειδή δεν έχουν λεφτά για ξύλα καίνε τον νεκρό για να ζεσταθούν.Μετά το κάψιμο του νεκρού τον πάνε στα ποτάμια.

                                        Βουδισμός-Σιντοισμός

Στον Βουδισμό, στον Σιντοϊσμό και στον Κομφουκιανισμό όταν κάποιος πεθαίνει πλένουν το σώμα του νεκρού.Βγάζουν τα όργανα και στην συνέχεια γεμίζουν τον νεκρό με βαμβάκι.Ύστερα βάφουν το πρόσωπο του με καλλυντικά για να μην έχει τη φρικτή αυτή φάτσα.Μετά τον ντύνουν με ένα κιμονό τον βάζουν στο φέρετρο και τον θάβουν.

                                                Ιουδαϊσμός

Στον Ιουδαϊσμό όταν κάποιος πεθαίνει η κηδεία πρέπει να γίνει όσο πιο γρήγοροι γίνεται ή τουλάχιστον αύριο εκτός και αν είναι Σαμπάζ.Η κηδεία γίνεται στην συναγωγή.Αν ο νεκρός είναι πολύ κοντινός συγγενείς πρέπει να φιλήσει το χέρι του νεκρού.Θάβουν τον νεκρό βάζοντας μια πέτρα κάτω από το κεφάλι του νεκρού για να κοιτάει τα Ιεροσόλυμα.Οι Ιουδαιστές δεν ξεθάβουν

Ιωάννης Π.Στ' 1

Δεν υπάρχουν σχόλια: